За перемогою до Південної Пальміри!

Саме в Одесі школою-ліцеєм «Чорноморський» (м. Одеса) та Міжнародною школою «Меридіан» (м. Київ) був започаткований у 2010 році Всеукраїнський конкурс «Весела наука». У конкурсі можуть брати участь учні 5-х-11 класів з усіх куточків України в категоріях: анімація,  графіка, короткометражний фільм, додатки для мобільних пристроїв, фотографія, робототехніка.

Ще у жовтні місяці минулого року організатори заходу вкотре оприлюднили теми проектів на 2019 рік, оголосили терміни подання матеріалів на конкурс. Учасники у категорії фотографія робили знімки на тему: «Відображення!». Фото повинно було бути у форматі .jpg або .png, розмір кадру - не менше ніж 1280х1024 пікселей (фотокамера більше 1,3 мегапікселей, відповідно розміру фото 13х18 см.). Для оцінювання фоторобіт журі конкурсу використовували критерії: оригінальність, креативність, візуалізація (гармонія кольорів), відповідність та розкриття теми, якість зйомки. Вихованці гуртка «Цифрова фотографія» Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді вирішили також взяти участь у конкурсі.

11 квітня 2019 року організаторами заходу було оголошено 10 найкращих фотографій та імена їх авторів, що візьмуть участь у фінальному етапі конкурсу. Вихованка гуртка Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Голюк Наталія - у списку фіналістів і разом з керівником гуртка Сергієм Солодовником вирушають до Південної Пальміри на захист своєї фотороботи та церемонію нагородження! І вже 11 травня у місті Одеса в затишних стінах на території Академії Цитрус відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Весела наука», де учасники демонстрували власні роботи, акцентували увагу на оригінальність ідей, особливості та засоби реалізації проектів, відповідали на питання компетентного журі. У другій половині дня для учасників заходу організовано оглядову екскурсію по рідному місту, а далі урочисте нагородження переможців фінального етапу. Голюк Наталія – отримала «бронзу» на Всеукраїнському конкурсі «Весела наука», цінний подарунок, диплом, а також нових друзів-однодумців, неоціненний досвід та яскраві враження.

Всеукраїнський конкурс «Весела наука» сподобався простим та доступним форматом. Завдяки участі у конкурсі діти мають змогу показати свої таланти, перевірити рівень знань та вмінь, зрозуміти, над чим ще потрібно попрацювати, налаштуватися на подальшу роботу і на досягнення своєї мети.

Вітаємо вихованку гуртка Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді та її наставника з перемогою. Бажаємо побільше натхнення, якісних знімків, незабутніх краєвидів. Нехай з будь-якої сторони життя буде у вигідному ракурсі, всі знімки будуть повні пишноти і краси!


Корисні посилання