Ця таємнича і загадкова писанка

16 березня 2015 року, традиційно весною у Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді пройшов конкурс декоративно-ужиткового мистецтва (писанкарство).


16 березня 2015 року, традиційно весною у Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді пройшов конкурс декоративно-ужиткового мистецтва (писанкарство). Конкурс проходив у два етапи: І етап – представлення-захист домашніх робіт, ІІ етап – розпис писанок традиційною восковою технікою. 

У конкурсі взяли участь 15 навчальних закладів , а саме: ЗНЗ №№ 1, 2, 4, 7, 9, 11 ,12, 13, 14, 17, 19, 21, 22, 23, НРЦ. Це, хоч і менше, як завжди, та кількість не вплинула на якість. Конкурс пройшов у атмосфері святковості і чарівної дитячої творчості. Конкурсанти у вишитих сорочках, у віночках виходили представляти свої домашні роботи. Вірші, легенди про величне свято Великодня слухали з задоволенням і якимось надзвичайним піднесенням не тільки представники журі, але й керівники конкурсантів, вони «ловили» кожне слово, сказане вихованцями.

Цьогорічний склад журі поповнився представниками кафедри образотворчого мистецтва інституту Мистецтв СНУ ім. Лесі Українки: старшим викладачем Вахрамєєвою Галиною Іванівною та лаборантом Борис Тетяною Петрівною. Хоча журі і кваліфіковане, та дуже важко було визначити переможців – рівень дитячої майстерності у цьому виді ДПМ просто вражав і колористикою, і орнаментикою, що вказує на не аби яку популяризацію писанкарства серед учнівської молоді.

Та конкурс є конкурсом, у ньому мають бути переможці. То ж, цьогоріч в особистому заліку в старшій групі перемогли: І місце – Фурманюк Марія (НВК «Гімназія №14»), ІІ місце – Максименко Христина (гімназія №4 ім. Модеста Левицького), ІІІ місце – Сірбіненко Анна (ЗОШ І-ІІ ст. №11-колегіум), Петрук Катерина (ЗОШ І-ІІІ ст. №2), Залевська Анастасія (НВК ЗОШ І-ІІІ ст. №22-ліцей).

Переможцями у молодшій групі стали: І місце – Міщук Анастасія (НВК ЗОШ І-ІІ ст.№7-природничий ліцей), ІІ місце – Філюк Дарія (НВК «Гімназія №14»), Драницька Анастасія (ЗОШ І-ІІІ ст. №23), ІІІ місце – Ващук Ірина (гімназія №4 ім. Модеста Левицького).

Серед  команд, які змагались, за сумарною кількістю балів місця вибороли:

І – НВК «Гімназія №14»;

ІІ – гімназія №4 ім. Модеста Левицького;

ІІІ –НВК ЗОШ І-ІІ ст.№7-природничий ліцей,  ЗОШ І-ІІІ ст. №17.

Вітаємо переможців!

Більше фотографій


Корисні посилання