Посвята в Юні Інформатики

Ви думаєте, що стати Юним Інформатиком легко? Що потрібно лише записатись на гурток? Насправді ж необхідно пройти ряд випробувань


посвята в юні інформатики

Ви думаєте, що стати Юним Інформатиком легко? Що потрібно лише записатись на гурток? Насправді ж необхідно пройти ряд випробувань (вікторини, конкурси, завдання), прочитати Клятву Юного Інформатика перш, ніж вам присвоять це горде звання.

Саме так і відбувалась 27 жовтня цього року Посвята в Юні Інформатики в Луцькому міському ЦНТТУМ.

В залі - учні гуртків інформаційно-технічного напряму, батьки, керівники гуртків, адміністрація Центру. На сцені – ведучі – Волох Дмитро та Сива Оксана. Спочатку в зал під урочисту музику і оплески залу увійшли гуртківці першого року навчання. У першому турі їх чекала вікторина і завдання «Склади прислів’я на комп’ютерну тематику». Вони справились з ними і старші гуртківці вручили їм значки «Юний інформатик».

Гуртківців другого і третього років навчання чекали складніші випробування. Навіть, щоб пройти на сцену, їм довелось долати спеціальний бар’єр. Ведучі задавали їм питання з інформатики і тільки тих, хто дав правильну відповідь «строгі вартові» (гуртківці першого року навчання) пропускали далі.

Потім ці досвідчені гуртківці грали в «Острів скарбів». Їм довелось подорожувати по залу між глядачами, задавати їм питання, звіряти відповіді з спеціальними паролями, а пізніше, у фойє – виконувати творче завдання знову ж таки на тему інформатики.

За виконані завдання учасників програми преміювали спеціальними грошима, дійсними тільки на нашому заході – ЦНТТУМами. Думаю, читачі зрозуміли, чому вони так називались. А от гуртківцям довелось ще й розгадували їх таємницю: хто на них зображений і чому купюри створювались номінальними вартостями 1, 2, 4 і 8 ЦНТТУМів. Литвішку Антону, навіть, вдалось спрогнозувати, якою була б вартість наступної купюри – 16 ЦНТТУМів. Справді, при створенні грошей використовувались степені числа 2, як це часто буває в інформатиці і комп’ютерній техніці: 1=20, 2=21, 4=22, 8=23. А на самих купюрах зображені були академік Лебедєв, Ада Лавлейс, Катерина Логвинівна Ющенко (перша українська програмістка) і Біл Гейтс.

Заробити ці ЦНТТУМи мали можливість і глядачі. Для них теж проводилась вікторина.

А в кінці – інтрига заходу – жартівливий аукціон. На ньому за зароблені ЦНТТУМи можна було купити щось корисне, а можна було потратити їх на дурничку. Але ніхто не засмучувався, бо, як казали ведучі, розум, знання і смекалка залишались з гуртківцями, навіть, коли вони розлучались з ЦНТТУМами.



всі фото

Керівник гуртка інформвтики

Бондар Я.С.


Корисні посилання