Змагались наймолодші техніки

21 грудня 2015 року  у  Луцькому міському Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулись  міські змагання молодших школярів з технічного моделювання.


21 грудня 2015 року  у  Луцькому міському Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулись  міські змагання молодших школярів з технічного моделювання. Нагороди виборювали 17 команд (38 учасників) загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька. Команди складались з двох учасників, які були розділені на дві групи: молодша  — до 9 років та старша  — до 10 років 3 місяці включно. Учні 2-4 класів демонстрували свої знання з теорії та виконували практичні завдання, зокрема учасники молодшої групи виготовляли  модель транспортної техніки з картону, а старшої —  модель техніки з об’ємного геометричного конструктора. Ще одним практичним завданням для обох вікових груп учасників, було виготовлення планера і змагання на дальність та точність їх польоту. Саме на цьому етапі поєднались інтереси менших і старших, виявились неточності і погрішності у їх роботі. Не всі планери пройшли випробовування у польоті, пролетівши не більше метру, хоча таких було одиниці. Хочеться відзначити і той факт, що збільшився відсоток учасниць-дівчаток, це вказує на те, що зацікавленість серед «слабкої» статі до технічної творчості зростає, і це радує. 
    Найкращі результати показали:
- молодша група:
І місце – Горошок Олександр, учень 3-А класу Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 12;
ІІ місце – Щербик Олександр, учень 3-Б класу Луцького НВК ЗОШ І-ІІ ст. № 7 – природничий ліцей;
ІІІ місце – Буштинська Ірина, учениця 4-Б класу НВК «Гімназія № 14 ім. Василя Сухомлинського»;
- старша група:
І місце – Просмицький Володимир, учень 4-Б класу Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 3;
ІІ місце – Шоршин Андрій, учень 4-А класу Луцької гімназії № 18;
ІІІ місце – Калахан Валентин, учень 4-Б класу  Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 23, Кульчицький Орест, учень 4-В класу НВК № 9.
В командному заліку переможцями стали:
І місце - команда Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 3;
ІІ місце - команда Луцького НВК № 9;
ІІІ місце - команда ЗОШ І-ІІІ ст. № 12.
Переможці змагань отримали дипломи управління освіти Луцької міської ради та медалі. Усі учасники змагань отримали дипломи Центру науково-технічної творчості  та солодкі  призи.

Більше фотографій


Корисні посилання