Тиждень безпеки життєдіяльності

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Формування у кожного вихованця активної життєвої позиції щодо власного життя та власної безпеки ...


Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Формування у кожного вихованця активної життєвої позиції щодо власного життя та власної безпеки, озброєння його знаннями та навичками безпечної поведінки вдома, на вулиці, у навчальному закладі, збереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя дітей – одне з важливих завдань роботи педагогічного колективу закладу. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини.
Безпека і здоровий спосіб життя – це не просто сума засвоєних знань, а стиль життя, адекватна поведінка в різних ситуаціях. Крім того, діти можуть опинитися у незвичній ситуації на вулиці та вдома, тому головним завданням є стимулювання розвитку в них самостійності й відповідальності. 
Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.
Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.
У Луцькому міському Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді  з метою удосконалення роботи з безпеки життєдіяльності, створення здорових і безпечних умов навчання,   профілактики травматизму у закладі з  16 листопада по 20 листопада 2015 було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. 
Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань безпеки життєдіяльності було охоплено 100% вихованців навчального закладу.
Керівниками гуртків ЦНТТУМ було проведено ряд виховних заходів: конкурси малюнків, презентацій, публікацій, технічних моделей, вікторини, інформаційно-просвітницькі години, випуск інформаційних бюлетенів з питань безпеки, гігієни праці та навчання. 
Керівники гуртків художньо-технічного напрямку (Голодишина А.Є., Яцюра Н.О., Чирська Н.В.) провели тематичні бесіди, вікторини, конкурси малюнків та робіт декоративно-прикладного мистецтва із заданої тематики, виховний захід «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває». 
Вихованці гуртка програмування (керівник Бондар Я.С.) переглянули навчальний фільм «Вибухонебезпечні речовини», обговорили його та створили на дошці невеликий флешмоб «Абетка безпеки. Вибухонебезпечні речовини». Вихованці гуртків «Комп’ютерна графіка» (керівник Кот І.П.) та «Юні користувачі ПК» (керівник Семенюк С.К.) художніми засобами комп’ютера створювали листи та листівки воїнам АТО. Цікавими та змістовними були презентації «Мої рятувальники» вихованців гуртків інформаційно-технічного напрямку.


Корисні посилання