Комп`ютерна ярмарка ідей

На справжню Ярмарку ідей потрапили учні гуртків інформаційно-технічного напряму нашого Центру на зимових канікулах.
Адже 9 січня 2013р. відбувся конкурс-захист ...

 


На справжню Ярмарку ідей потрапили учні гуртків інформаційно-технічного напряму нашого Центру на зимових канікулах. Адже 9 січня 2013р. відбувся конкурс-захист проектів з інформатики. Метою заходу стало залучення талановитих дітей до інтелектуальних змагань, стимулювання інтересу гуртківців до освоєння інформаційних технологій, активізації їх творчого потенціалу,  змістовного проведення канікул. Конкурс проектів "Ярмарка ідей” проводився в таких номінаціях: програмування, презентація, комп’ютерний малюнок, есе "Інноваційні технології – краще життя”, сайтобудуванні.

На заході були присутні учні та керівники гуртків інформаційно-технічного напряму, їх батьки. Серед почесних гостей директор Луцького міського ЦНТТУМ – Данильчук І.Є., викладач інформатики та комп’ютерної техніки коледжу технологій, бізнесу і права Східно-Європейського університету імені Лесі  Українки Ткачук А.І., переможці обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів з інформаційних технологій та Web-дизайну, вихованці нашого Центру Зобов Дмитро і Голяр Іванна.

             Наші молодші гуртківці вже неодноразово брали участь в різноманітних інтелектуальних конкурсах та змаганнях (брейн-ринг з інформатики, «Комп’ютерний марафон»,  конкурси «Юний блогер», «Кращий програміст», конкурс презентацій на тему «Золоті сторінки Волині», Всеукраїнський конкурс дитячої комп’ютерної творчості «Шукачі скарбів», тощо). Але цього разу вони відчули атмосферу серйозних наукових змагань на кшталт обласного та всеукраїнського конкурсу інформаційних технологій, Всеукраїнського конкурсу «Екософт» та конкурсу-захисту робіт Малої Академії Наук. Учасники «Ярмарки ідей» заздалегідь готувались до конкурсу, мали змогу ознайомитись з роботами своїх товаришів на сайті ЦНТТУМ, велось on-line голосування.

Серйозним випробуванням для багатьох конкурсантів став захист своєї роботи перед аудиторією та його обговорення. Потрібно було визначитись, в першу чергу для самого себе, для чого служить проекту, як в подальшому можна його розвинути, вдосконалити, чи всі можливості програмного середовища використано для досягнення поставленої мети. Конкурсанти активно включились в обговорення, задавали питання, інколи, навіть надто складні, вносили пропозиції, відмічали сильні сторони робіт своїх конкурентів.

Всього на конкурс було подано більше 50 проектів. Вік учасників – від 10 до 15 років. Всі роботи завершені, виконані на достатньому науковому рівні, з застосуванням знань, вмінь та навичок, здобутих на гуртках та в школі; мають соціальну спрямованість. Багато проектів можна використати в навчанні інформатики та інших предметів.

Але, як і будь-який конкурс, «Ярмарка ідей» має своїх переможців:

Номінація «Презентація»:

  • «10 не можна» Настенко Софія
  • «Сонячна система» Бондар Ярослав
  • «Будова комп’ютера» Артемук Олександр

Номінація «Програмування»: 

  • «Системи числення» Жук Валентина
  • «Assassin’s Creed» Литвішко Антон
  • «В космосі» Лахай Влад            

Номінація «Комп’ютерний малюнок»:

  • Денисюк Альона і Залужна Аня – за найкращу Gif-анімацію
  • Веремко Юрій,  Власюк Альона - за найкращі новорічні листівки
  • Тимощук Олександр – за найкращийй малюнок на тему «Правила дорожнього руху»     

Номінація «Сайтобудування»:

  • Ціхович Дмитро
  • Щесюк Віктор
  • Масюк Андрій

Крім того, журі відмітило есе на тему «Інноваційні технології – краще життя» Горожанової Насті, Ющишиної Ірини, Литвішко Антона, Бондаря Ярослава. Дипломом «Юна надія програмування» нагороджено 10-річного Абрамовича Максима.

Цей захід поповнив багаж знань його учасників з інформатики, математики, географії, української мови та літератури. Але, крім того, він занурив нас в особливу новорічну атмосферу України та інших країн світу, мультимедійними засобами, створеними нашими гуртківцями, нагадав про вічні моральні цінності, такі, як дружба, милосердя, любов до батьків, повага до старших.

Керівник гуртка інформатики Бондар Я.С

 
 


Корисні посилання