Срібло на Міжнародному конкурсі

Протягом навчального року ми спостерігали за творчим злетом вихованця Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді - Михайла Куделі.


Протягом навчального року ми спостерігали за творчим злетом вихованця Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді - Михайла Куделі. Сходинка за сходинкою, він підкорював сучасний юнацький олімп з інформатики: спочатку переміг в обласному конкурсі "Екософт", згодом і у Всеукраїнському турі цього чемпіонату. Нагородою стали не тільки грамота і приз, а й запрошення до участі у Міжнародному конкурсі "INFOMATRIX" (Бухарест, Румунія). Готуючись до цього престижного змагання, юнак виграв у ще одному конкурсі - "Весела наука". 

І ось, в останні дні навчального року 26 травня Михайло вирушив до Румунії. На конкурсі представляли свої проекти учасники з 56 країн: США, Німеччини, Румунії, Росії, України та інших. Постер, усю супровідну документацію, презентацію проекту необхідно було представити англійською мовою. Більше того, і сам захист проекту, полеміка, відповіді на питання журі, звичайно, лише англійською. 

Учасники конкурсу з України зустрілись із Тимчасовим повіреним у справах України в Румунії Теофілом Рендюком.

Наш юний програміст з честю справився зі своєю місією і достойно представив Україну на міжнародній інтелектуальній арені. Його програма "Електронний помічник вчителя (MOBILE TEACHER ASSISTANT)"  зайняла друге місце у номінації "Програмування", Михайло нагороджений срібною медаллю. 

Колектив ЦНТТУМ щиро вітає Куделю Михайла і його керівника Кінах Каріну Олександрівну із заслуженою нагородою! Бажаємо нових творчих злетів і перемог!

В інших джерелах про цю подію:

Результати конкурсу "INFOMATRIX 2016"

Посольство України в Румунії: Відкриття міжнародного конкурсу "INFO Matrix 2016"

                                           Зустріч з учасниками міжнародного конкурсу "INFO Matrix 2016"

 

 

 


Корисні посилання